Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)

Ngày đăng : 07/08/2017, 22 : 43

Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3) ĐỀ ĐÁNH GIÁ NĂNG LỰC KÌ THI TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017 Môn: TIẾNG ANH ĐỀ THI SỐ Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề (Đề thi 50 câu / trang) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions Question 1: A serves B hopes C likes D writes Question 2: A substantial B initiate C particular D attention Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions Question 3: A express B effort C employ D reduce Question 4: A preference B attraction C advantage D infinitive Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions Question 5: The passengers, tired after a very long trip, was relaxing in every available seat in the A B C D airport lobby Question 6: If we had more time last week, we would certainly have finished the project on time A B C D Question 7: Sleeping, resting, and to drink fruit juice are the best ways to care for a cold A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Question 8: I’d like to see that football match because I _once this year A haven’t seen B don’t see C weren’t seeing D didn’t see Question 9: They always kept on good _with their next-door neighbors for the children’s sake A will B friendship C terms D relations Question 10: Some candidates failed the oral examination because they didn’t have enough _ A confide B confident C confidential D confidence Question 11: Our new coach is popular _the whole team A for B to C by D with Question 12: Don’t go too fast! I can’t _up with you A keep B go C walk D run Question 13: I have no idea where _ A has she got that information B she got that information C did she get that information D that information has she got Question 14: That’s _story I have ever heard A a ridiculous B the ridiculous C the more ridiculous D the most ridiculous Question 15: We bought some _ A German lovely old glasses B German old lovely glasses C lovely old German glasses D old lovely German glasses Question 16: _non-verbal language is _important aspect of interpersonal communication A The – a B ø – an C A – the D The – ø Question 17: Their apartment looks nice In fact, it’s _ A extremely comfortable B extreme comfortably C extreme comfortable D extremely comfortably Question 18: My teacher is one of the people _ A I look up to them B whom look up to C I look up to D to who I look up to Question 19: In my company, the director deputy usually _the responsibility for organizing meetings and conferences A makes B gets C becomes D takes Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges Question 20: “Would you mind turning down the TV? I’m working!” “ _.” A Yes, I’m working, too B Not at all I’ll it now C Thank you I’m pleased D No, I wouldn’t be working Question 21: “Please, lock the door carefully before you leave the room.” “ _.” A I won’t tell you when I it B I’m thinking of selling the house C That’s for sure D I’m sorry I did it last night Mark the letter A, B, C,or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Question 22: Mr Gerstein was particularly taken back to hear that sleeping problems are often linked to physical problems A surprised B intended C determined D relieved Question 23: I shouldn’t go outside without a raincoat because it’s raining cats and dogs A it’s just started to rain B it’s raining very heavily C it’s going to rain D it’s drizzling Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Question 24: I could only propose a partial solution to the crisis in the company A half B halfway C effective D complete Question 25: Inadequate supply of oxygen to the blood can cause death within minutes A Sufficient B Nonexistent C Rich D Useful Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions Question 26: You ought to make up your mind now A It is high time you made up your mind B Making up your mind is necessary C You should have made up your mind D It is possible to make up your mind Question 27: “No, no, you really must stay a bit longer!” said the boys A The boys denied my staying a bit longer B The boys refused to let me stay a bit longer C The boys didn’t agree to let stay a bit longer D The boys insisted on my staying a bit longer Question 28: My uncle didn’t recognize me until I spoke A My uncle recognized me not until I spoke B Only when my uncle recognized me did I speak C Not until I spoke did my uncle recognize me D When I spoke, my uncle didn’t recognize me Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions Question 29: I picked up my book I found that the cover had been torn A When picking up my book, the cover had been torn B On picking up my book, I saw that the cover had been torn C The cover had been torn when my book picked up D Picked up, the book was torn Question 30: Home schooling is apparently very successful Many people still believe in the benefits of traditional schooling A Because home schooling is apparently very successful, many people still believe in the benefits of traditional schooling B As long as home schooling is apparently very successful, many people still believe in the benefits of traditional schooling C Even though home schooling is apparently very successful, many people still believe in the benefits of traditional schooling D In spite of home schooling is apparently very successful, many people still believe in the benefits of traditional schooling Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35 ENGLISH AROUND THE WORLD Teaching English as a foreign language can be a great way to travel around the world and earn money at the same time However, some graduates actually like the idea of (31) a career in teaching English, and there are numerous courses at various (32) , from the basic certificates to the diploma or even the master’s To find the right course, a good place to start is TEFL.com – an Internet site with lots of relevant information and helpful (33) including a full list of places in the UL offering courses The site also offers assistance to qualified graduates (34) finding work When deciding on a course, the best thing to is to look at what your needs are If you want a career in teaching English, then definitely find one designed for that (35) , such as an MA or diploma; but if you want to travel around the world, then a shorter course that will supply you with teaching skills Question 31: A tracking B chasing C hunting D following Question 32: A levels B categories C groups D classes Question 33: A opinion B suggestion C advice D idea Question 34: A to B for C at D in Question 35: A function B use C aim D purpose Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42 Most people think that lions only come from Africa This is understandable because in fact most lions come from there but this has not always been the case If we went back ten thousand years we would find that there were lions roaming vast sections of the globe However no, unfortunately only a very small section of the lion’s former habitat remains Asiatic lions are sub-species of African lions It is almost a hundred thousand years since the Asiatic lions split off and developed as a sub-species At one time the Asiatic lion was living as far west as Greece and they were found from there, but in a band that spreads east through various countries of the Middle East, all the way to India In museums now, you can see Greek coins that have clear images of the Asiatic lion on them Most of them are dated at around 500 B.C However, Europe saw its last Asiatic lions roaming free to thousand years ago Over the next nineteen hundred years the numbers of Asiatic lions in the other areas declined steadily, but it was only in the nineteenth century that they disappeared from everywhere but in India The Gir Wildlife Sanctuary in India was established especially to protect the Asiatic lion There are now around three hundred Asiatic lions in India and almost all of them are in this sanctuary However, despite living in a sanctuary, which makes them safe from hunters, they still face a number of problems that threaten their survival One of these is the ever-present danger of disease This is what killed more than a third of Africa’s Serengeti lions in 1994, and people are fearful that something similar could happen in the Gir Sanctuary and kill off many of the Asiatic lions there India’s lions are particular vulnerable because they have a limited gene pool The reason for this is interesting – it is because all of them are descended from a few dozen lions that were saved by a prince who took a particular interest in them He was very healthy, and he managed to protect them otherwise they would probably have died out completely When you see the Asiatic lion in India, what you sense is enormous vitality They are very impressive animals and you would never guess that they this vulnerability when you look at them Question 36: According to the passage, ten thousand years ago, A lions did not live in small forests B lions came mainly from Africa C lions roamed much more than nowadays D there were much more lion habitats than nowadays Question 37: The phrase “split off” in the second paragraph is closest in meaning to A spotted animals B divided C developed into different species D changed the original species Question 38: The word “vulnerable” in paragraph is closest in meaning to A weak B careless C cautious D easily protected Question 39: The Asiatic lion A was looking for food mainly in the Middle East B was searching for food in a wide range of countries C was searching for food mainly in India and Africa D was looking for food mainly in India Question 40: According to the author, the Gir Wildlife Sanctuary A protects the Asiatic lion from hunters and diseases B cannot reduce the Asiatic lion’s risk of catching diseases C can make the Asiatic lion become weak D is among many places where the Asiatic lion is well protected Question 41: The author refers to all of the following as characteristics of the Asiatic lion EXCEPT that A strong B vulnerable C vital D impressive Question 42: The passage is written to A persuade readers to protect the Asiatic lions B explain why the Gir Sanctuary is the best habitat for the Asiatic lions C describe the developmental history of the Gir Sanctuary D provide an overview of the existence of the Asiatic lions Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50 If you enjoy water sports, Hawaii is the place for you You can go swimming all year round in the warm water You can go sport fishing from the shore or from a boat If you like boats, you can go sailing, canoeing, or windsurfing Or, you can also try some other water sports that are especially popular in Hawaii: surfing, snorkeling and scuba diving Surfing is a sport which started in Hawaii many years ago The Hawaiians called it “he’e nalu”, which means “to slide on a wave” If you want to try surfing, you need, first of all, to be a good swimmer You also have to have an excellent sense of balance You must swim out from the beach with your surfboard under your arm When you get to where the waves begin to break, you wait for a calm moment Then you try to stand up on the board The wave will begin to rise under you You must try to steer the board with your feet so you stay on top of the wave The important thing is to keep your balance and not fall down If you can manage this, you will have an exciting ride all the way in to the shore Scuba diving and snorkeling are two ways to get a close look at the beauty lying below the surface of the ocean The waters off the Hawaiian Islands are clean, clear and warm They contain hundreds of kinds of colorful fish The undersea world is made even more colorful by the coral reefs of red, gold, white and light purple Among these reefs there may be larger fish or sea turtles Scuba diving allows you to see the most interesting undersea sights “Scuba” means “Self-contained Underwater Breathing Apparatus”, that is, equipment for breathing and swimming around far under water In Hawaii, you can take special courses to learn how to scuba dive After the courses, you can get a certificate that will allow you to dive alone Since it can be dangerous, proper instruction and great care are always necessary when you are scuba diving If you are adventurous, you might try snorkeling instead of scuba diving Less equipment is needed, just a face mask, a breathing tube (snorkel) and flippers for your feet It only takes a few minutes to learn how to snorkel Although you cannot dive deep into the water, you can swim with your face below the surface Breathing through the tube, you float on the surface, and keep yourself moving with your flippers Even from the surface like this, there will be plenty of color and beauty to see Question 43: The passage is about A water sports around the world B surfing C tourist activities in Hawaii D water sports in Hawaii Question 44: You can infer from the passage that A water sports are all expensive B you need to take a course for all water sports C everyone can find a way to enjoy sports in the water D swimming in Hawaii can be dangerous Question 45: According to the passage, surfing A began as a sport in 1943 B was invented by the native Hawaiians C requires expensive equipment D is very dangerous Question 46: The water around the Hawaiian Islands is A often quite cold B full of colorful things to see C usually very dark D full of dangerous fish Question 47: The word “this” in the second paragraph refers to A standing on the board B keeping balanced and not falling down C an exciting ride D staying on top of the wave Question 48: According to the passage, scuba diving A is an ancient Hawaiian water sport B requires special equipment and training C is the only way to see the fish underwater D requires good balance Question 49: The word “proper” in paragraph refers to A enthusiastic B informative C appropriate D short and clear Question 50: Which statement is supported by the information in the passage? A Snorkeling involves breathing through the tube, floating on the surface and moving with flippers B Snorkeling requires more expensive equipment than scuba diving C Snorkeling is for adventurous people D Snorkeling was invented in ancient times ĐÁP ÁN 1.A 11.D 21.C 31.D 41.A 2.C 12.A 22.A 32.A 42.D 3.B 13.B 23.B 33.B 43.D 4.A 14.D 24.D 34.D 44.C 5.C 15.C 25.A 35.D 45.B 6.A 16.B 26.A 36.D 46.B 7.C 17.A 27.D 37.C 47.B 8.A 18.C 28.C 38.A 48.B 9.C 19.D 29.B 39.B 49.C 10.D 20.B 30.C 40.B 50.A GIẢI THÍCH CHI TIẾT A A serves /sɜːvz/ B hopes /həʊps/ C likes /laiks/ D writes / raits/ Cách phát âm đuôi “-s” “-es” • /s/: tận âm vô [f,k,p,t,θ] VD: chefs, kicks, claps, hits, paths /pɑːθs/ • /s/: tận [p,pe,f,fe,gh,ph,t,te,k,ke] VD: claps, hopes, laughs/ lɑːfs/, photographs, hats, hates, kicks, lakes,… • /iz/: tận [s,ʃ, tʃ, z, dʒ] VD: buses, washes, catches, buzzes, judges,… • /iz/: tận [s,x,ch,sh,ce,se,ge] VD: classes, boxes, watches, voices, horses, pages,… • /z/: tận phụ âm lại – phụ âm hữu [b, d, g,l, m, n, r, v, ð] sau nguyên âm VD: rubs, cards, eggs, walls, names, cleans, wears, lives, clothes, tries /traiz/, toys / toiz/,… C A substantial /səbˈstænʃl/ B initiate / ɪˈnɪʃieɪt/ C particular /pərˈtɪkjələr/ D attention /əˈtenʃn/ Nguyên tắc nhận dạng phụ âm /t/ • [t] đứng trước [ia, ie, io] -> [t] đọc /ʃ/ • [t] đứng trước [u] + nằm âm tiết không nhấn trọng âm -> [t] đọc thành /tʃ/ VD: nature /ˈneɪtʃər/, congratulate / kənˈɡrætʃuleɪt/,… • [t] đọc giữ nguyên [t] trường hợp lại B A express /ɪkˈspres/ B effort /ˈefət/ C employ /ɪmˈplɔɪ/ D reduce /rɪˈdjuːs/ Nguyên tắc nhấn trọng âm từ âm tiết: • Danh từ+ tính từ âm tiết -> trọng âm nhấn vào âm tiết VD: artist, driver, brother, content, empty, friendly, famous,… • Ngoại lệ [danh từ trọng âm 2] : machine, mistake, police, desire, canal,… • Động từ âm tiết -> trọng âm nhấn vào âm tiết VD: enjoy, destroy, attract, remove, escape, forget, relax,… • Ngoại lệ [động từ trọng âm 1]: promise, realize, listen, follow, offer, open, happen, answer,… A A reference /ˈrefrəns/ B attraction /əˈtrækʃn/ C advantage /ədˈvɑːntɪdʒ/ D infinitive /ɪnˈfɪnətɪv/ Trọng âm rơi vào vào âm tiết đứng trước hậu tố: -ence, -ion, -age, -itive C was relaxing => were relaxing Chủ điểm ngữ pháp: Sự hòa hợp chủ ngữ động từ [ bị phân cách mệnh đề] Chủ ngữ the passengers số nhiều nên was => were A 10 had => had had Chủ điểm ngữ pháp: Câu điều kiện loại If had + P2, S + would have P2 B to drink => drinking Chủ điểm ngữ pháp: Cấu trúc đồng dạng Các động từ nối với liên từ and dạng với A Thì hoàn thành: Miêu tả hành động xảy lần thời điểm nói Trạng từ thời gian: today, this week, this year,… C keep on good terms with sb = keep a good relationship with sb: giữ mối quan hệ tốt với ( đó) be on good terms with sb = have a good relationship with sb 10 D enough + noun: đủ ( đó) Confidence(n): tự tin Một số thí sinh trượt thi nói họ đủ tự tin 11 D be popular with sb = be liked/ enjoyed by a large number of people: nhiều người yêu thích/ phổ biến Huấn luyện viên đội yêu 12 A keep up with sb/ sth = to whatever is necessary to stay level or equal with sb/ sth: bắt kịp/ đuổi kịp hay vật Đừng nhanh quá! Tôi không theo kịp bạn 13 B 11 Mệnh đề danh ngữ: Từ để hỏi + Mệnh đề [ Chủ ngữ + Động t] Tôi lấy thông tin từ đâu 14 D So sánh với hoàn thành This / That is + so sánh + I have ever P2 Đó câu chuyện buồn cười mà nghe 15 C Thứ tự tính tự trước danh từ: Công thức chung: Opsascomp [ Opinion + Facts] Op = Opinion [ beautiful, lovely, ugly,…] S1 = Size [big, small,…] A = Age [ modern, old, ancient,…] S2 = Shape [ oval, square, round,…] C = color [ red, blue, green,…] O = Origin [ American, Italian, Japanese,…] M = Material [ metal, gold, silver,…] P = purpose [ washing, running, dining,…] Anh mua vài cốc nguồn gốc Đức cổ 16 B Mạo từ: Non-verbal language: danh từ không đếm [ music, rice, money, water,…] Aspect: danh từ đếm [ a/an + adj + moun] Ngôn ngữ phi ngôn khía cạnh quan trọng giao tiếp người với người 17 A Chủ điểm ngữ pháp: từ loại + chức trạng từ Adv đứng trước adj bổ nghĩa cho adj [ adv + adj] Căn hộ trông thật tuyệt Thật thoải mái 18 C 12 Chủ điểm ngữ pháp: Mệnh đề quan hệ Đại từ quan hệ làm tân ngữ => lược bỏ đại từ quan hệ My teacher is one of the people [whom/who/that] I look up to 19 D Chủ điểm ngữ pháp: kết hợp từ [ collocation] Take/ assume responsibility for sth/ doing sth: nhận trách nhiệm ai/ việc công ty tôi, phó giám đốc thường chịu trách nhiệm tổ chức họp hội nghị 20 B “ Bạn chỉnh âm lượng TV nhỏ không? Tôi làm việc.” Câu yêu cầu lịch sự: Would you mind + đoing sth [ = Could you + sth] Trả lời: Thấy phiền: Yes Không thấy phiền: Not at all A Vâng làm việc B Không Tôi làm C Cảm ơn Tôi hài lòng D Không, không làm 21 C “ Làm ơn khóa cửa cẩn thận trước bạn rời khỏi phòng nhé!” A Tôi không nói bạn nghe làm việc B Tôi nghĩ việc bán nhà C Chắc chắn D Tôi xin lỗi Tôi qua làm 22 A A surprised: ngạc nhiên/ sốc B intended: dự định C determined: kiên định D relieved: nhẹ nhõm be taken back = be very shocked / surprised be taken back = be very shocked / surprised 13 Ông Garstein ngạc nhiên nghe vấn đề giấc ngủ thường liên quan đến vấn đề thể chất 23 B Tôi mà ô/ dù trời mưa to A Trời bắt đầu mưa B Trời mưa to C Trời mưa D Trời mưa phùn be raining cats and dogs = be raining heavily: mưa nặng hạt/ mưa tầm tã 24 D partial (adj) : phần, không hoàn chỉnh ≠ complete (adj): hoàn chỉnh, hoàn toàn – halfway (adj) : khoảng cách điểm, thời kỳ, làm nửa điều – effective(adj): hiệu Tôi đề xuất phần giải pháp khủng hoảng công ty 25 A inadequate: not enough, not efficient: không đủ ≠ sufficient: đủ nonexistent: không tồn rich: giàu useful: ích Việc cung cấp không đủ khí oxi cho máu gây chết vòng vài phút 26 A Bạn nên đưa định Ought to = should = had better + sth: nên It’s high time sb did sth: đến lúc ( đó) nên làm (gì) Should have P2: nên làm khứ A Đã đến lúc bạn nên đưa định B Đưa định cần thiết C Bạn nên đưa định 14 D Bạn đưa định 27 D Những thằng bé nói “ Không không bạn thật phải lại thêm chút nữa.” A Những thằng bé phủ nhận việc lại lâu chút B Những thằng bé từ chối đề cho lại lâu chút C Những thằng bé không đồng ý lại lâu chút D Những thằng bé nài nỉ lại lâu chút insisit on sb doing sth: nài nỉ/ khăng khăng Trong tính trang trọng sử dụng tính từ sở hữu 28 C Chú không nhận tôi nói Đảo ngữ với Not until [ từ ý nghĩa phủ định] Đảo chủ ngữ trợ động từ mệnh đề [ Only if, only by, only when, not since, not till] Not until + Mệnh đề phụ + trợ động từ [had/did] + chủ ngữ + động từ A Chú nhận tôi nói B Chỉ nhận tôi, nói C Mãi nói nhận D Khi nói, không nhận 29 B Tôi cầm sách lên Tôi nhận bìa sách bị xé Rút gọn mệnh đề trạng ngữ When = on / upon + Ving mệnh đề chung chủ ngữ Mệnh đề cắt giảm: On picking up my book, I found that the cover had been torn 30 C Giáo dục nhà rõ ràng thành công Nhiều người tin vào lợi ích giáo dục truyền thống Liên từ giới từ Although + Mệnh đề = In spite of + danh từ/ cụm danh từ/ Ving: Mặc dù 15 31 B Chase : theo đuổi = pursue a career Track: lần theo dấu vết [ track a plane]; track the career of sb: theo dõi phát triển nghề nghiệp Hunt = search: săn tìm [ hunt for a job, a criminal, an animal,…] Follow: tuân theo, nghe theo [ advice, situation,…] Teaching English as a foreign language can be a great way to travel around the world and earn money at the same time However, some graduates actually like the idea of (31) a career in teaching English, => Dạy tiếng Anh ngoại ngữ cách tuyệt để du lịch vòng quanh giới đồng thời kiếm tiền Tuy nhiên, số cử nhân thật thích ý tưởng theo đuổi nghiệp dạy tiếng Anh 32 A Levels: cấp độ Categories: loại, hạng mục Groups: nhóm Classes: lớp học/ tầng lớp …and there are numerous courses at various (32) , from the basic certificates to the diploma or even the master’s => Và nhiều khóa học cấp độ khác nhau, từ chứng cấp hay chí cấp chuyên nghiệp 33 B A Ý kiến B Đề xuất/ đề nghị C Lời khuyên D Ý tưởng To find the right course, a good place to start is TEFL.com – an Internet site with lots of relevant information and helpful (33) including a full list of places in the UL offering courses.=> Để tìm kiếm khóa học phù hợp, địa tốt để khởi đầu TEFL.com – trang web điện tử với nhiều thông tin liên quan đề xuất bổ ích bao gồm danh sách nơi mở khóa học Anh 34 D 16 Assistance in doing sth / to sth: hỗ trợ làm việc The site also offers assistance to qualified graduates (34) finding work => Trang web hỗ trợ cung cấp thông tin cử nhân giỏi việc tìm kiếm việc làm 35 D Function: chức Use: công dụng/ việc sử dụng Aim : mục tiêu Purpose: mục đích Achieve the aim/ with the aim of For the purpose of When deciding on a course, the best thing to is to look at what your needs are If you want a career in teaching English, then definitely find one designed for that (35) , such as an MA or diploma; but if you want to travel around the world, then a shorter course that will supply you with teaching skills => Khi định tham gia khóa học, điều tốt nên làm xem bạn cần Nếu bạn muốn công việc giảng dạy tiếng Anh, sau tìm khóa học tạo mục đích đó, chẳng hạn thạc sỹ hay cấp đó; bạn muốn du lịch vòng quanh giới, tham gia khóa học ngắn mà cung cấp cho bạn kỹ giảng dạy 36 D Theo đọc, cách 10000 năm ………………… A Sư tử không sống khu rừng nhỏ B Sư tử chủ yếu đến từ Châu Phi C Sư tử gầm thét nhiều ngày D môi trường sống cho sư tử ngày Dẫn chứng: Most people think that lions only come from Africa This is understandable because in fact most lions come from there but this has not always been the case If we went back ten thousand years we would find that there were lions roaming vast sections of the globe However no, unfortunately only a very small section of the lion’s former habitat remains 37 C Cụm từ “ split off” đoạn văn thứ gần nghĩa với A Động vật đốm 17 B Phân chia C Phát triển thành nhiều loài khác D Thay đổi giống loài ban đầu Dẫn chứng: Asiatic lions are sub-species of African lions It is almost a hundred thousand years since the Asiatic lions split off and developed as a sub-species 38 A Từ “ vulnerable” đoạn văn gần nghĩa với… A Yếu ớt B Bất cẩn C Cẩn trọng D Dễ bảo vệ Vulnerable to sb/ sth = weak and easily hurt physically or emotionally: dễ bị tổn thương thể chất tinh thấn 39 B Sư tử Á châu……………… A Tìm kiếm thức ăn chủ yếu Trung Đông B Tìm kiếm thức ăn phạm vi rộng khắp nước C Tìm kiếm thức ăn chủ yếu Ấn Độ Châu Phi D Tìm kiếm thức ăn chủ yếu Ấn Độ Dẫn chứng: At one time the Asiatic lion was living as far west as Greece and they were found from there, but in a band that spreads east through various countries of the Middle East, all the way to India In museums now, you can see Greek coins that have clear images of the Asiatic lion on them Most of them are dated at around 500 B.C However, Europe saw its last Asiatic lions roaming free to thousand years ago Over the next nineteen hundred years the numbers of Asiatic lions in the other areas declined steadily, but it was only in the nineteenth century that they disappeared from everywhere but in India 40 B Theo tác giả, Khu bảo tồn động vật hoang dã Gir…………… A Bảo vệ sư tử Á châu khỏi săn bắt bệnh tật B Không thể làm giảm nguy mắc bệnh sư tử Á châu C thể làm sư tử Á châu trở nên yếu ớt D Là nơi sư tử Á châu bảo vệ tốt 18 Dẫn chứng: The Gir Wildlife Sanctuary in India was established especially to protect the Asiatic lion There are now around three hundred Asiatic lions in India and almost all of them are in this sanctuary However, despite living in a sanctuary, which makes them safe from hunters, they still face a number of problems that threaten their survival One of these is the ever-present danger of disease This is what killed more than a third of Africa’s Serengeti lions in 1994, and people are fearful that something similar could happen in the Gir Sanctuary and kill off many of the Asiatic lions there 41 A Tác giả ám đặc điểm sau sư tử Á châu NGOẠI TRỪ…… A Khỏe mạnh B Dễ bị tổn thương C Rất quan trọng D ấn tượng Dẫn chứng: India lions are particular vulnerable because they have a limited gene pool When you see the Asiatic lion in India, what you sense is enormous vitality They are very impressive animals and you would never guess that they have this vulnerability when you look at them 42 D Bài đọc viết để…………… A Thuyết phục người đọc bảo vệ sư tử Á châu B Giải thích khu bảo tồn Gir môi trường tốt cho sư tử Á châu C Mô tả lịch sử phát triển khu bảo tồn Gir D Cung cấp thông tin khái quát trình tồn sư tử Á châu 43 D Bài đọc nói về……………… A Những môn thể thao nước giới B Môn lướt sóng C Những hoạt động du lịch Hawaii D Những môn thể thao nước Hawaii Dẫn chứng: If you enjoy water sports, Hawaii is the place for you You can go swimming all year round in the warm water You can go sport fishing from the shore or from a boat If you like boats, you can go sailing, 19 canoeing, or windsurfing Or, you can also try some other water sports that are especially popular in Hawaii: surfing, snorkeling and scuba diving 44 C Bạn suy từ đọc rằng……………… A Những môn thể thao nước tốn kém/ đắt tiền B Bạn cần tham gia khóa học cho tất môn thể thao nước C Mọi người tìm cách để thưởng thức môn thể thap nước D Bơi lội Hawaii nguy hiểm Dẫn chứng: If you enjoy water sports, Hawaii is the place for you You can go swimming all year round in the warm water You can go sport fishing from the shore or from a boat If you like boats, you can go sailing, canoeing, or windsurfing Or, you can also try some other water sports that are especially popular in Hawaii: surfing, snorkeling and scuba diving 45 B Theo đọc, môn lướt ván ……………… A Bắt đầu xem môn thể thao năm 1943 B Được phát minh người Hawaii C Yêu cầu thiết bị đắt tiền D Rất nguy hiểm Dẫn chứng: Surfing is a sport which started in Hawaii many years ago The Hawaiians called it “he’e nalu”, which means “ to slide on a wave” 46 B Vùng nước xung quanh đảo Hawaii thì…………… A Thường lạnh B Đầy thứ sặc sỡ để ngắm nhìn C Thường tối/ đen D Đầy cá nguy hiểm Dẫn chứng: The waters off the Hawaiian Islands are clean, clear and warm They contain hundreds of kinds of colorful fish The undersea world is made even more colorful by the coral reefs of red, gold, white and light purple Among these reefs there may be larger fish or sea turtles 20 47 B Từ “this” đoạn văn nhằm ám đến…………… A Đứng ván B Giữ thăng không ngã C Một chuyến thú vị D Ở sóng Dẫn chứng: The important thing is to keep your balance and not fall down If you can manage this, you will have an exciting ride all the way in to the shore 48 B Theo đọc, môn lặn bình dưỡng khí……………… A Là môn thể thao nước người Hawaii cổ đại B Yêu cầu thiết bị huấn luyện đặc biệt C Là cách để nhìn ngắm cá nước D Yêu cầu cân tốt Dẫn chứng: Scuba diving allows you to see the most interesting undersea sights “Scuba” means “Selfcontained Underwater Breathing Apparatus”, that is, equipment for breathing and swimming around far under water In Hawaii, you can take special courses to learn how to scuba dive After the courses, you can get a certificate that will allow you to dive alone Since it can be dangerous, proper instruction and great care are always necessary when you are scuba diving 49 C Từ “proper” đoạn gần nghĩa với…………………… A Hào hứng/ cuồng nhiệt B Nhiều thông tin C Thích hợp/ tương thích D Ngắn Dẫn chứng: Since it can be dangerous, proper instruction and great care are always necessary when you are scuba diving 50 A Thông tin đọc bổ trợ ý cho câu sau đây? 21 A Lặn với ống thở bao gồm việc thở thông qua ống, bề mặt di chuyển phận dùng để lội nước B Lặn ống thở yêu cầu thiết bị đắt tiền lặn bình dưỡng khí C Lặn ống thở dành cho người thích thám hiểm D Lặn ống thở phát minh từ thời xa xưa Dẫn chứng: If you are adventurous, you might try snorkeling instead of scuba diving Less equipment is needed, just a face mask, a breathing tube (snorkel) and flippers for your feet It only takes a few minutes to learn how to snorkel Although you cannot dive deep into the water, you can swim with your face below the surface Breathing through the tube, you float on the surface, and keep yourself moving with your flippers Even from the surface like this, there will be plenty of color and beauty to see 22 … trọng âm từ có âm tiết: • Danh từ+ tính từ có âm tiết -> trọng âm nhấn vào âm tiết VD: artist, driver, brother, content, empty, friendly, famous,… • Ngoại lệ [danh từ có trọng âm 2] : machine, mistake,… teaching English, => Dạy tiếng Anh ngoại ngữ cách tuyệt để du lịch vòng quanh giới đồng thời kiếm tiền Tuy nhiên, số cử nhân thật thích ý tưởng theo đuổi nghiệp dạy tiếng Anh 32 A Levels: cấp độ… kịp hay vật Đừng nhanh quá! Tôi không theo kịp bạn 13 B 11 Mệnh đề danh ngữ: Từ để hỏi + Mệnh đề [ Chủ ngữ + Động t] Tôi cô lấy thông tin từ đâu 14 D So sánh với hoàn thành This / That is + so

– Xem thêm –

Xem thêm: Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3), Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3), Đề thi thử môn Tiếng Anh có lời giải chi tiết (Đề số 3)

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.